VĚNEČKY JAKO OBLÁČKY

Tohle je můj nejoblíbenější dortík, po kterém v cukrárně pokukuji hned od dveří. Nikdy jsem věnečky sama nepekla, měla jsem v hlavě vždycky stopku, že odpalované těsto je na mě moc složité. Ale jak se ukázalo, je to úplná brnkačka. Mé obavy byly neoprávněné a vůbec to není taková patlačka jak se může zdát.

Postup

Ve vodě necháme rozpustit Heru – pozor! nesmí se voda vařit. Po úplném rozpuštění másla osolíme a přidáme hladkou mouku. Mícháme tak 4 minuty. Necháme odpočinout. Po vychladnutí přidáváme vejce (pozor! vždy 1 vejce – mixovat a pak další). Těsto dáme do sáčku a na plech tvoříme kolečka. Pečeme při 180° C. Hotové jsou, když jsou na omak tvrdé. Hned po vyjmutí z trouby rozřízneme na půl – důležité, pak už to půjde těžko.

Vychladlé plníme krémem.

Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Poté sejmeme škraloup a vmícháme máslo a trochu rumu.

U nás 30 kousků zmizelo jako pára nad hrncem. Recept na polevu jsem ani nepotřebovala, jelikož pocukrované je mám raději. Asi by v cukrárně neprošlo to mé rčení – každý pes, jiná ves. No nemám jeden jako druhý přes kopírák. Ale je vidět, že to není strojové a každý kus se tak stává originálem.

Už se Vám sbíhají sliny? Mě ano. Zase. Na talíři už nic není a já o tom obláčku můžu jen snít.

∗ LUCKA ∗

Please follow and like us:

what do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram Feed

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

.