HRUŠKY. Tak ty naprosto zbožňuji. Dnes jsem dostala chuť na hruškové pyré a tak jsem se sebrala a šla se projít a cestou natrhala pár hrušek. Tohle je výhoda vesnice, nepotřebujete obchod. Jen stačí známé místo a doufat, že už hrušky nejsou otrhané.
Tohle pyré bych mohla jíst pořád. A je hotové během 30ti minut. A je tak dobré, že jedna sklenice stačit nebude. Pokud nemusíte hrušky lze i varianta s jablky. Ale u mě vedou hrušky.
Co budete potřebovat na pyré?
7 hrušek nakrájených na větší kostky
3/4 hrnku vody
šťáva a kůra z 1 citronu
3/4 hrnku cukru
1 lžička skořice
šťáva z 1 pomeranče
Do nerezového hrnce dejte vodu a pokrájené hrušky a šťávu s kůrou z citronu. Přiveďte k varu a zmírněte oheň a vařte ještě tak 20 minut, dokud nebudou hrušky měkké. Po změknutí hrušek vypněte. Můžete rozmixovat, ale já používám jen šťouchadlo na brambory. Mám raději, když v pyré zůstanou ještě kousky hrušek.
Rozmixované nebo rozšťouchané hrušky dejte znovu do hrnce a přidejte k nim cukr, skořice a šťávu z pomeranče. Za stálého míchání vařte tak dlouho až vám pyré zhoustne, trvá to maximálně 10 min.
A máte hotovo. Jednoduché, že? Teď už můžete jen mlsat.
U nás vítězí varianta s jogurtem anebo jen na lžičku.
Než jsem dopsala článek, tak už zmizela půlka sklenice. Asi budu muset znovu na hrušky.
∗ LUCKA ∗